Trivia Online Questions and Answers

0

Trivia Online Questions and Answers

 

Trivia Online Questions and Answers

 

General Trivia Questions

 

1. What was the contribution of Egypt in the field of government?
Answer: A well organized monarchy.

2. What is the name given to the first stage in the formation of a star:
Answer: Nebula.

3. Name the two types of complex permanent tissues in plants:
Answer: Xylem and Phloem.

4. Which substance precipitated when potassium Potassium peroxymonosulfate and potassium iodide solution are heated?
Answer: Iodine.

5. Which is the speediest and most costly mode of transport?
Answer: Air transport.

6. Which subsystem provides the MS- DOS machine environment in windows NT?
Answer: A win 32 based application called VDM (Virtual DOS machine)

7. How can we achieve full wave rectification?
Answer: By using two diodes and a suitable transformer or by using four diodes full wave rectification can be achieved.

8. The output of concrete mixer is usually expressed in cubic meters per _
Answer: Hour.

9. What make permanent hardness in water?
Answer: Chloride and sulfate.

10. Who said, “…. the sole end of science is the honor of the human mind…”?
Answer: C.G.J. Jacobi)

11. Who discovered Scotch tape?
Answer: Richard Drew.

12. Which two British engineers got together in 1905 to design and produce cars?
Answer: Rolls-Royce.

13. Who was the last great philosopher that lived towards the close of the Imperial age in Egypt?
Answer: Amenemope.

14. What are the Galilean Moons?
Answer: The four moons of Jupiter discovered by Galileo are called the Galilean Moons.

15. Write examples of certain plants that grow only where there is heat and humid:
Answer: Jute. Coconut, Rubber etc.

 

Online Trivia with Answers

 

16. Which factor does not influence the reaction rate of chemical reactions?
Answer: Color.

17. Which transport represents the oldest form of transport?
Answer: Ocean transport.

18. In computing, a terminal that has no processing capability is called:
Answer: Dumb terminal.

19. What are the two methods of modulation?
Answer: Amplitude modulation, Frequency modulation.

20. Di-calcium silicate has resistance to:
Answer: Chemical attack.

21. Name a radical in water:
Answer: Mercury.

22. Who said, “Algebra is generous; she often gives more than is asked of her”?
Answer: Jean le Rond d’Alembert.

23. Who invented Transistor?
Answer: Bardeen, Shockley & Brattain.

24. What do American call the jet fuel paraffin?
Answer: Kerosene.

25. Which was the typical examples of the architectural skills of ancient Egyptians?
Answer: The pyramids and the temples.

26. What did the American Edwin Hubble classify as ‘spirals’, ‘barred spirals’ and ‘ellipticals’?
Answer: Galaxies.

27. Write examples of certain plants that grow only in cold regions:
Answer: Pine and Cedar, tea plants etc.

28. Write the name of one element in zero group:
Answer: Helium.

29. What is the meaning of ‘Causa Proxima’?
Answer: Nearest Cause.

30. The personal Computers and workstations were introduced in:
Answer: 1980.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.