Top General Knowledge Questions and Answers in English

0

Top General Knowledge Questions and Answers in English

 

Top General Knowledge Questions and Answers in English

 

General Knowledge Part 1

 

1. Who were the other powers who invaded Egypt after Alexander?
Answer: The Romans, the Arabs, the Turks, and the British.

 

2. Who built the first giant-size reflector telescope far back in 1789?
Answer: Sir William Herschel (1738-1822)

 

3. How does Jussiaea float on water?
Answer: It has some white spongy side roots to help it to float on water.

 

4. The scientist who prepared the electro negativity scale?
Answer: Linus Pauling.

 

5. Which industries are engaged in the reproduction, breeding and multiplication of certain species of plants and animals?
Answer: Genetic Industry.

 

6. The first computer graphics used movie is:
Answer: TRON (1982)

 

7. Who discovered IC chip?
Answer: Kilby.

 

8. The most suited door for the hospital wards is:
Answer: Sash door.

 

9. What makes the color of water green?
Answer: Phytoplankton.

 

10. One of the greatest mathematicians of the time always used to say, “I desire only tranquility and repose”. Who was he?
Answer: René Descartes.

 

General Knowledge Part 2

 

11. Who invented propeller (ship)?
Answer: Francis Smith.

 

12. When did the Assyrians conquer Egypt?
Answer: In 670 B.C.

 

13. Who is the founder of the Theory of Expanding universe?
Answer: The American astronomer, (Edwin Hubble (1889-1953)

 

14. Name the mode of nutrition in plants:
Answer: Holophytic.

 

15. The electronic configuration of an element is 1s2, 2s2, 2p6, 3s2, 3p3. To which group it belongs?
Answer: 5th group.

 

16. What is the remedy to all business risks?
Answer: Insurance.

 

17. What is Windows NT?
Answer: It is a 32 bit operating system.

 

18. What are the three basic electronic functions?
Answer: Rectification, amplification and oscillation.

 

19. In mass-housing project, break-even point indicates the:
Answer: Number of houses to be built for the best cost/benefit ratio.

 

20. Which are the two types of hardness of water?
Answer: Temporary and permanent.

 

General Knowledge Part 3

 

21. Who said, “Life is good for only two things, discovering mathematics and teaching mathematics?
Answer: Siméon Denis Poisson.

 

22. Who discovered Rubber (latex foam)?
Answer: Dunlop Rubber Co.

 

23. Why was Egypt called the cradle of civilization?
Answer: The civilization developed there was a magnificent one.

 

24. The astronomical observatory built in India in the 17thcentury is a world famous one. Name this observatory:
Answer: Jantar Mantar.

 

25. How do plant cells differ from animal cells?
Answer: In having cell walls, plastids and large vacuoles.

 

26. What happened when the size of the atom increases?
Answer: The electronegativity decreases.

 

27. Windows NT was developed by which company in which year?
Answer: By Microsoft Corporation in 1993.

 

28. How does the pickup tube help the television system?
Answer: The pickup tube is a part of TV camera. It changes the optical image into video signals.

 

29. The probability of completion of a project in the expected project completion period is:
Answer: 50%.

 

30. What make temporary hardness in water?
Answer: Bicarbonates and carbonates.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.